Τι είναι η μεταβολομική ανάλυση μέσω αιματολογικής εξέτασης ;

  • by

Πόσο σημαντική είναι για τους αθλητές;

Η μεταβολομικη ανάλυση υποδεικνύει την ανεπάρκεια/επάρκεια σε βιταμίνες, αμινοξέα, ένζυμα και μεταλλικά στοιχεία, τα οποία είναι σημαντικά για την σωστή λειτουργία του οργανισμού μας σε βιοχημικό επίπεδο προς όφελος της βελτίωσης της απόδοσης.
Είναι η καινοτόμος εξέταση για την ανίχνευση και την πρόληψη των αιτιών αυτοάνοσων νοσημάτων, χρόνιας κόπωσης, γαστρενετρικών προβλημάτων, διαβήτη, παχυσαρκίας, υπογονιμότητας, καρδιοαγγειακών- νευρολογικών νοσημάτων, ρευματοειδούς αρθρίτιδας, σύνδρομο διάσπασης προσοχής και υπερκινητικότητας, διαταραχές σίτισης και εθισμού.
Το γενετικό υπόβαθρο είναι μοναδικό στον κάθε άνθρωπο.
Ελέγχουμε στοιχεία που επηρεάζουν όλα αυτά τα οποία κρίνεται απαραίτητο να βρίσκονται σε ισορροπία στον οργανισμό.
Ελλείψεις ή μεγάλες συγκεντρώσεις αυτών των χημικών στοιχείων φανερώνουν την προδιάθεση πολλών χρόνιων νοσημάτων.
Ο καθένας μας σύμφωνα με το γονιδιακό του προφίλ και πάντα σε συνδυασμό με το περιβάλλον του έχει διαφορετικές ανάγκες.
Για παράδειγμα ένα άτομο μπορεί να χρειάζεται 800 IU βιταμίνης D ημερησίως ενώ ένα άλλο άτομο 3000IU, κάτι που εξαρτάται από τα γονίδια του, την διατροφή του, τον τρόπο ζωής του, την ηλικία του και το περιβάλλον του.
Η μεταβολομική ανάλυση θα βοηθήσει το κάθε άτομο να βρει τις εξατομικευμένες απαιτήσεις του οργανισμού του και να του δώσει μία απάντηση για την διαχείριση και βελτίωση της απόδοσής του και των πιθανών χρόνιων προβλημάτων υγείας.
Η καθοδήγηση μετά την ανάλυση περιέχει αλλαγές στην διατροφή, στα συμπληρώματα αλλά και στην αλλαγή τρόπου ζωής.
Η μεταβολομική προσφέρει τη δυνατότητα εξατομικευμένης ανάλυσης στον εκάστοτε αθλητή με στόχο την αποκατάσταση της βιοχημικής ισορροπίας.
Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.dnahealth.gr/μεταβολομική/

Share and Enjoy !

0Shares
0 0