ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Προτείνω  συγκεκριμένα τέστ, ως υπηρεσίες αποκατάστασης που γίνονται μετά την μυοσκελετική αξιολόγηση που κάνουν οι φυσικοθεραπευτές και οι γιατροί του Performance 22 Lab. Αυτά μπορούν να πραγματοποιηθούν στο γυμναστήριο με την επίβλεψη γυμναστή αλλά και στο γήπεδο προπόνησης του/της αθλητή/τριας, ώστε να αξιολογήσουμε την φυσική τους κατάσταση, αλλά και την πρόληψη τραυματισμών.

 Με τα στοιχεία της αξιολόγησης αυτής ως γυμναστής, μπορώ να ελέγξω, ρυθμίσω και να προγραμματίσω το προπονητικό πρόγραμμα των αθλητών.

Η πρωτοτυπία και η επιτυχία  βασίζεται στο ότι βρίσκω σε ποσοστιαία (%) αναλογία την βελτίωση που χρειάζεται ο αθλητής σε κάθε τομέα της φυσικής του κατάστασης (π.χ. ταχύτητα, αντοχή, δύναμη κλπ) και σύμφωνα με αυτό μπορώ να γνωρίζω τη διάρκεια, επιβάρυνση και ένταση της προπόνησης που χρειάζεται για τη μεγιστοποίηση της απόδοσής του και της πρόληψης τραυματισμών.

  1. Μέγιστη καρδιακή συχνότητας
  2. Ροόμετρο
  3. Ευλυγισία
  4. Δύναμη άνω και κάτω άκρων-κορμού
  5. Λιπομέτρηση
  6. Εκρηκτικότητα
  7. Αλτικότητα
  8. Ενεργοποίηση γρήγορων μυικών ινών.(FT%)
  9. Ταχυδύναμη
  10. Μηχανική ισχύς
  11. Εκρηξη-αντίδραση tc.
  12. 5m ταχύτητα
  13. 10m ταχύτητα
  14. 30m ταχύτητα με 20m φόρα
  15. 7x30m ή 7x20m αντοχή στην ταχύτητα
  16. Agillity test
  17. T-test

 

Για τον γενικό εργομετρικό έλεγχο VO2max-Sibex-λιπομέτρηση συνεργάζομαι με το εργομετρικό κέντρο Life Ergo του Νίκου Δρακογιανόπολου στο ΟΑΚΑ.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0