ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Με την μυοσκελετική αξιολόγηση:

1.Βρίσκουμε τις μυικές ανισορροπίες: 

Οι μύες μας είναι έτσι σχεδιασμένοι, ώστε να λειτουργούν συμμετρικά και ισορροπημένα. Έτσι, σε κάθε πλευρά του σώματός μας (πρόσθια, οπίσθια) και σε κάθε άρθρωση, υπάρχουν μύες (ομάδες μυών) που αγωνίζονται (αγωνιστές) σε σχέση με τους συμμετρικά αντίθετούς τους, που ανταγωνίζονται (ανταγωνιστές), για την κατάλληλη στάση και κίνησή μας. Σκοπός της λειτουργίας τους είναι να διατηρούν το κορμί ευθύγραμμο, λειτουργικό και να το προστατεύουν από κακώσεις και τραυματισμούς.

2.Ελέγχουμε την σωστή στάση του σώματος:

3.Την κινητικότητα των αρθρώσεων:

 

Αυτές είναι μέρος του σκελετού και η σωστή λειτουργία τους δίνει ευκαμψία και στηρίζει  τον κορμό ώστε να επιτρέπονται οι κινήσεις.

 

Η άρθρωση είναι η σύνδεση δύο ή περισσότερων οστών με τη συμμετοχή ενός μαλακότερου ιστού. Ανάλογα με το είδος αυτού του ιστού και τον τρόπο συμμετοχής του, καθορίζεται η κινητικότητα των οστών που συνδέονται.

 

4.Πελματογράφημα

Εδώ εξετάζουμε και αναλύουμε την κατανομή των δυναμικών και στατικών πιέσεων που ασκούνται στα πόδια κατά την στάση και βάδιση αποτυπώνοντας ψηφιακά την μορφολογία του πέλματος.

 

Έτσι μπορούμε με την δημιουργία ειδικών πάτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες μας να αποφύγουμε πόνους στα πόδια, στην μέση, στα καλάμια κατά την διάρκεια του τρεξίματος ή μετά.

 

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μπορείτε να δείτε μία ένα παράδειγμα μυοσκελετικής αξιολόγησης εδώ

Η μυοσκελετική αξιολόγηση πραγματοποιείται από του φυσικοθεραπευτές του Performance 22 Lab

Share and Enjoy !

0Shares
0 0