ΓΟΝΙΔΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Η εξατομίκευση της άσκησης  για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Όλοι είμαστε διαφορετικοί γονιδιακά μεταξύ μας κι αυτό οφείλεται σε μικρές αλλαγές στο DNA μας. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που κάποια άτομα είναι καλύτερα σε έναν τρόπο γυμναστικής και κάποια άλλα σε κάποιον άλλο. 

Ο γονιδιακός έλεγχος αθλητικών επιδόσεων, σας βοηθάει να ανακαλύψετε ποιά είναι η ιδανική άσκηση για εσάς. Αναλύει γονίδια τα οποία σχετίζονται με την αθλητική απόδοση, τη διατροφική αποκατάσταση μετά την άσκηση και το ρίσκο τραυματισμού των μαλακών ιστών όπως οι τένοντες.

Δεν υπάρχει ένας τρόπος άσκησης που να ταιριάζει σε όλους

Ο γονιδιακός έλεγχος  μελετάει τα γονίδια που συμβάλλουν σε αυτήν τη διαφορετικότητα, με σκοπό τη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων στην σωματική άσκηση και την προώθηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Τι θα μάθετε από το γονιδιακό έλεγχο αθλητικής απόδοσης;

    1. Έχετε προδιάθεση για αθλήματα δύναμης ή αντοχής; Ποιος ο τρόπος άσκησης που θα πρέπει να ακολουθήσετε για ιδανικά αποτελέσματα;
    2. Ποιες οι προσωπικές σας διατροφικές ανάγκες για σωστή αποκατάσταση; Έλεγχος γονιδίων που σχετίζονται με τις ανάγκες του οργανισμού σας σε ανιοξειδωτικά και την αντιμετώπιση της φλεγμονώδους απόκρισης, με στόχο τη γρηγορότερη αποκατάσταση σας!
    3. Ποιος ο κίνδυνος τραυματισμού σας; Περιλαμβάνει έλεγχο των γονιδίων που σχετίζονται με τραυματισμούς των μαλακών ιστών, όπως οι τένοντες, και την οστική πυκνότητα με σκοπό τη πρόληψη για ασφαλή προπόνηση.

Πως γίνεται;

Ο γονιδιακός έλεγχος Αθλητικών Επιδόσεων, Πρόληψης και Διατροφής, γίνεται απλά. Δεν απαιτείται αιμοληψία, αλλά δειγματοληψία DNA με ειδική μπατονέτα από το εσωτερικό της παρειάς (μάγουλο).

Ο ΓΟΝΙΔΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΟΝΙΔΙΑΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΔΩ

Μάθετε περισσότερα για τον γονιδιακό έλεγχο Πρόληψης και Διατροφής εδώ

ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ

Το αγγειοτενσινογόνο (ΑGT), δρα στο σύστημα ρενίνης-αγγειοτενσίνης και προκαλεί αγγειοσύστολη και αύξηση της πίεσης του αίματος. Το αλληλόμορφο C, σχετίζεται με υψηλές αθλητικές επιδόσεις σε αθλήματα δύναμης ενώ το
αλληλόμορφο Τ σχετίζεται με επιδόσεις αντοχής.

Το γονίδιο της άλφα-ακτινίνης 3 αποτελεί σημαντικό δομικό στοιχείο της Ζ γραμμής των μυικών ινών ταχείας σύσπασης. Τη μεταλλαγή R τη βρίσκουμε σε αθλητές σπριντ, σε αντίθεση με τη Χ (null) μεταλλαγή..

Οι Β-ανδρενεργικοι υποδοχείς βοηθούν στη ρύθμιση του ενδοκρινούς και κεντρικού νευρικού συστήματος. Η αδρεναλίνη υποστηρίζει τα επίπεδα της γλυκόζης του αίματος κατά τις ασκήσεις μεγάλης διαρκείας. Η μεταλλαγή «γλουταμίνης» σχετίζεται με την αντοχή άνω η μεταλλαγή «γλουταμικού οξεός» σχετίζεται με τη δομική ενίσχυση του μυός.

Το γονίδιο PPARGC1A, συμμετέχει στην ομοιόσταση της ενέργειας και στη μετατροπή του τύπου των μυικών ινών σε τύπου Ι. Η μεταλλαγή «σερίνης»,σχετίζεται με χαμηλότερα επίπεδα PPARGC1A και μειωμένη αεροβική βελτίωση στις προπονήσεις.

Το γονίδιο PPARA προωθεί τον μεταβολισμό των λιπαρών οξέων, ιδίως υπό την απουσία υδατανθράκων. Το G αλληλόμορφο σχετίζεται με τις τύπου Ι μυικές ίνες και την αντοχή ενώ το αλληλόμορφο C σχετίζεται με αθλήματα δύναμης.

Το γονίδιο ACE συμμετέχει στην αγγειοσυστολή και στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος. Η μεταλλαγή πρόσθεσης «Ι» σχετίζεται με χαμηλή δράση του ACE και στην ομόζυγη μορφή της, με αθλήματα αντοχής. Ο DD γονότυπος, σχετίζεται με αθλητικό προφίλ δύναμης και με εντονότερη μυική ανάπτυξη μέσω των ασκήσεων με βάρη αλληλόμορφο Τ σχετίζεται με επιδόσεις αντοχής.

Το γονίδιο VEGF αποτελεί κύριο ρυθμιστή της νεο-αγγειογένεσης και έχει αντίκτυπο στη VO2max. O CC γονότυπος σχετίζεται με αυξημένα επίπεδα VO2max εξαρχής αλλά και καλύτερη VO2max απόδοση μετά από προπονήσεις.

COL5A1 σημαίνει κολλαγόνο τύπου 5, το οποίο σχηματίζει μέρη των τενόντων και ρυθμίζει την ανάπτυξη τους. Το αλληλόμορφο Τ συνδέεται με αυξημένη πιθανότητα τενοντοπαθειών και με μειωμένη κινητική δράση των μυών. Σχετίζεται όμως και με ταχύτερο τρέξιμο αντοχής.

Το γονίδιο IL6 κωδικοποιεί μια κυτοκίνη και ρυθμίζει τις ανοσολογικές αποκρίσεις. Κατά την έντονη άσκηση παράγονται μεγάλες ποσότητες κυτοκινών, οι οποίες σχετίζονται με το σύνδρομο της υπερκόπωσης των μυών. Το C αλληλόμορφο συνδέεται με αυξημένα επίπεδα των IL6 κυτοκινών.

Το γονίδιο SOD2 καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες στο κύτταρο, ιδίως στα μιτοχόνδρια, και χωρίς τη δράση του είναι πιθανή η κυτταρική καταστροφή. Το C αλληλόμορφο σχετίζεται με αυξημένα επίπεδα οξειδωτικού στρες και την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων, όταν δεν υπάρχει επαρκής κατανάλωση αντιοξειδωτικών ουσιών.

Το γονίδιο TNF κωδικοποιεί μια κυτοκίνη που αυξάνει τη φλεγμονώση απόκριση. Το αλληλόμορφο Α σχετίζεται με αυξημένα επίπεδα TNF, οπότε και με μεγαλύτερη κόπωση και μικρότερη αποκατάσταση.

Call Us

Μάθετε περισσότερα

Share and Enjoy !

0Shares
0 0